Pressemeddelelse 14. oktober 2019

Med udstillingen Maribo Minder kan man opleve lokales minder om Maribo igennem private genstande. Udstillingen bliver fordelt rundt om på Stiftsmuseet, og så er det bare med at gå på opdagelse i det store hus og opleve hvilke minder, der er med.

Særudstillingen Maribo Minder

Ny særudstilling åbner d. 8. november på Stiftsmuseet i Maribo

“Udstillingen Maribo Minder tager udgangspunkt i genstande, som museet har lånt af lokalbefolkningen. Igennem disse genstande kan vi fortælle nogle anderledes historier om Maribo by og livet på Lolland”, fortæller Alexandra Damgaard, historiker og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Museet har holdt indsamlingsdage, hvor lokale borgere har kunnet aflevere genstande og interessante historier, der fortæller historien om DERES Maribo.

“Ved at indlåne autentiske genstande fra byens borgere har Maribo Minder udstillingen fået en ny og anderledes vinkel. Dermed fokuserer vi ikke på hele byens udviklingshistorie som en traditionel museumsudstilling, men tværtimod på nedslag i tid og sted, set fra en mere personlig vinkel”, fortæller Vibeke Knöchel Christensen, arkæolog og museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

Der er bl.a. mulighed for at gå op opdagelse mellem bedstefars legetøj, mormors sommerkjoler, malerier og en gallakjole, der har været med til gallafest på Maribo Gymnasium.

Der holdes udstillingsreception d. 8. november 2019 kl. 14, og alle er velkomne til at deltage.

For nærmere information kontakt udstillingsansvarlig:
Alexandra Damgaard ada@museumlollandfalster.dk / 2559 3454 eller Vibeke Knöchel Christensen avc@museumlollandfalster.dk / 5251 3188

Hvornår: Udstillingen kan opleves fra 8. november 2019 – 29. februar 2020 i museets åbningstid
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr., børn under 18 år er gratis

Maribo Sø, juli 1910. Foto: Museum Lolland-Falster

Bukser, der er en del af udstillingen Maribo Minder. Foto: Museum Lolland-Falster