Pressemeddelelse 31. oktober 2019

Onsdag d. 20. november fortæller Anders Rasmussen, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, om de mange fantastiske danefæfund, Museum Lolland-Falster har fået indleveret i løbet af året.

Foto: Guldring med Mariamotiv fra Torvet i Nykøbing

Årets danefæ

Foredrag på Stiftsmuseet i Maribo d. 20. november 2019

Henover et år lander der hos Museum Lolland-Falster en bred vifte af fantastiske genstande, som er fundet rundt om på Lolland-Falster. Alle disse herligheder er kommet til veje med metaldetektor og kan være alt fra ældgamle bronzeøkser til funklende middelaldermønter af guld og sølv. Lolland-Falsters forhistorie har det hele at byde på, og lidt til endda.

Anders Rasmussen, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, gennemgår alle de genstande, der indleveres, og det er virkelig nogle helt utrolige fund, der bliver gjort på Sydhavsøerne. “Gennem historien har Lolland-Falster været et meget spændende område, som har været rigt og haft gode kontakter til resten af Europa. Det ser vi tydeligt i de mange metalfund, de lokale detektorførere afleverer til museet, hvor nogle af dem ender med at blive udpeget som danefæ. Mange af genstandene har naturligvis en lokal eller national forbindelse, men der dukker også genstande op, der trækker spor til både Romerriget og de arabiske lande,” fortæller Anders Rasmussen og fortsætter: “Ud af de mange danefæ, vi har fået indleveret i år, har jeg udvalgt de bedste, som jeg præsenterer denne aften på Stiftsmuseet. En aften, hvor vi belyser vores fantastiske fortid gennem smukke, unikke og sjældne genstande.”

Der er begrænset antal pladser til foredraget, hvorfor du kan købe din billet på forhånd og dermed sikre en plads. Billetter kan købes på  https://place2book.com/da/sw2/sales/oi1rkp8xdg. Overskydende billetter sælges i døren.

Kontaktperson: Anders Rasmussen på 25 31 90 75 / ar@museumlollandfalster.dk

Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Hvornår: 20. november kl. 19.30-21.00
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år 10 kr.
NB.: Der er plads til max 60 personer til foredraget

Guldring med Mariamotiv

Guldring fundet i forbindelse med udgravning på Torvet i Nykøbing. Den lille guldring stammer fra middelalderen og forestiller Jomfru Maria med barnet.