Pressemeddelelse 4. november 2019

Traditionen tro udgiver Kulturmindeforeningen Nykøbing sin årbog i november, og i år er temaet arresthuse, fængsler og fanger. Lidt utraditionelt for Kulturmindeforeningens udgivelse indledes læsningen med et lokalt og gådefuldt mysterium. Bogen præsenteres på Det gamle Rådhus i Stubbekøbing d. 15. november 2019.

Boglancering

Den 15. november holder Kulturmindeforeningen præsentation af årbog nr. 38

Traditionen tro udgiver Kulturmindeforeningen Nykøbing sin årbog i november, og i år er temaet arresthuse, fængsler og fanger. Lidt utraditionelt for Kulturmindeforeningens udgivelse indledes læsningen med et lokalt og gådefuldt mysterium, som nogle nok vil nikke genkendende til. Her er nemlig tale om Einar Wolsing, som på uforklarlig vis blev fundet død i 1950. Sagen er i den kommende udgivelse blevet til Kramnitzemysteriet og genfortalt som ’TRUE CRIME’ i spændingsromanens form af årets forfatter Ole Clifford. Selv om historien er dramatiseret i fiktionens ånd, bygger den på grundig research og faktuelle data.

“I de sidste 5-10 år er krimigenren vokset i Danmark, og den ene spændingsroman efter den anden dukker op i boghandlerne. Og denne bølge ville Kulturmindeforeningen gerne være en del af,” fortæller Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen og fortsætter: “Mord og forbrydelser er for krimielskere altid et interessant emne, men også samfundsmæssigt pirrer forbrydelser de fleste menneskers nysgerrighed. Vi undrer os over, hvad ligger der bag, hvordan kunne det ske, og ikke mindst skyldsspørgsmålet – var det ham, var det hende?”

Udover den indledende spændingsdel indeholder udgivelsen også fortællinger om lokale fangevogtere, fængselsbetjente, politi og landbetjente, som gennem historien har spillet en vigtig rolle for vores samfund og opfattelsen af rigtigt og forkert.

Årets forfatter, Ole Clifford, er bosiddende i Sakskøbing og har flere romaner bag sig om alt lige fra tempelriddere til 2. verdenskrig. Det er første gang, den lokale forfatter skriver en af Kulturmindeforeningens udgivelser. “Vi er glade for dette nye og spændende samarbejde og håber, at vores trofaste læsere vil synes om den nye vinkel, vi har lagt på årbogen”, slutter Anita Ulrik Sørensen.

Kontaktperson: Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen Nykøbing F. på: anulrik@gmail.com

Hvor: Det gamle Rådhus, Torvet 1, 4850 Stubbekøbing
Hvornår: 15. november kl. 14-16