Pressemeddelelse 7. november 2019

Kom helt tæt på udstillingen Museum Obscurum og oplev, hvordan mennesket gennem historien har været fascineret af både varulve og vampyrer, når der er aftenrundvisning d. 28. november fra kl. 19.45.

Aftenrundvisning i Museum Obscurum d. 28. november

Kom helt tæt på udstillingen og oplev, hvordan mennesket gennem historien har været fascineret af både varulve og vampyrer

Torsdag d. 28. november kan du komme helt tæt på udstillingen Museum Obscurum og dens mange mystiske emner. Men især to emner er i fokus denne aften, når Museum Lolland-Falster inviterer indenfor til offentlig omvisning, nemlig vampyrer og varulve og deres historie. Denne aften stiller vi spørgsmålet, om deres eksistens er fakta eller fiktion. Men heldigvis er der både hvidløg og vampyrdræbersæt i udstillingen, så du kan være helt tryg ved at deltage.

Aftenens rundviser Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, finder de mystiske væsner yderst fascinerende, og hendes interesse har ført hende til en ganske interessant fortælling. "En gruppe mennesker kravler ind over muren på en kirkegård i Rumænien, hvor deres formål er at grave en mand op, som døde året før, og som folkene i landsbyen mener er skyld i flere menneskers død. De vil grave den døde op og spidde ham med et jernspyd for at undgå flere dødsfald. Året er 2004, og landsbyboerne er overbeviste om, at den døde går igen som vampyr."

Troen på vampyrer er ikke et nyt fænomen, men noget der allerede var udbredt i oldtiden. Rumænien er ét af de steder, hvor troen på vampyrer lever i bedste velgående, og hvor man stadig graver de døde op for at spidde dem med et jernspyd, så de ikke længere går igen. Men hvorfor er det, at vi tror på vampyrer? Hvordan er troen opstået? Har de eksisteret, eller er det ren fantasi? Og hvorfor lever troen på dem endnu? “Det er nogle af disse spørgsmål, jeg vil forsøge at svare på i forbindelse med rundvisningen”, afslutter Marie Brinch.

Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.
Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte.

Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet. Seneste mulighed for tilmelding er d. 26. november kl. 12.00.

Du kan også købe din billet online på: https://place2book.com/da/sw2/sales/184sxtitcc

Kontaktperson: Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster: 52 51 30 72/
mb@museumlollandfalster.dk

Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 28. november kl. 19.45-21.10
Pris: voksne: 75 kr., børn u/18 25kr.

Børn betragter varulv

Foto: Museum Lolland-Falster