Pressemeddelelse 16. juni 2020

Fra tirsdag d. 23. juni og frem til tirsdag d. 28. juli er der mulighed for at komme helt tæt på forskellige temaer i Museum Obscurum.

Billetter skal købes på forhånd.

Rundvisninger i Museum Obscurum

Oplev den mystiske udstilling i sommerugerne, når Museum Lolland-Falster inviterer indenfor til temarundvisninger

Dødekult og kulten om døden
Tirsdag d. 23. juni 20.00 – 21.00 + tirsdag d. 28. juli 20.00 – 21.00

Mennesker dør, sådan er det. Men hvad sker efter døden med den døde? Hvordan har man gennem historien iscenesat dødens komme, den efterfølgende begravelse og de efterladtes sorg? Kom og hør om underlige skikke og ritualer fra den fjerne fortid og frem til nutiden. Udover dagens temakvarter om dødekult vil man få en generel introduktion til Museum Obscurum og Cornelius’ samling.

Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen.

Vampyrer og varulve
Tirsdag d. 14. juli 20.00 – 21.00

Troen på vampyrer er ikke et nyt fænomen, men noget der allerede var udbredt i oldtiden. Rumænien er ét af de steder, hvor troen på vampyrer lever i bedste velgående, og hvor man stadig graver de døde op for at spidde dem med et jernspyd, så de ikke længere går igen. Men hvorfor er det, at vi tror på vampyrer? Hvordan er troen opstået? Har de eksisteret, eller er det ren fantasi? Og hvorfor lever troen på dem endnu? Det er nogle af disse spørgsmål, vi vil forsøge at svare på i forbindelse med rundvisningen. Udover dagens temakvarter om vampyrer og varulve vil man få en generel introduktion til Museum Obscurum og Cornelius’ samling.

Spøgelser og genfærd gennem tiden
Tirsdag d. 30. juni 20.00 – 21.00

Er der forskel på spøgelset i middelalderen og i dag? Hvem er det, der bliver genganger, og er der mon et spøgelse i Færgestræde? Udover dagens temakvarter om spøgelser og genfærd vil man få en generel introduktion til Museum Obscurum og Cornelius’ samling.

Harry Potter
Tirsdag d. 7. juli 20.00 – 21.00 + tirsdag d. 21. juli 20.00 – 21.00

Denne aftens temakvarter handler om Harry Potters obskure verden. Gå med igennem Cornelius’ stuer, hvor vi ser på parallellerne mellem Cornelius S. C. Rödders og J.K. Rowlings universer. En aften blandt varulve, troldmandsskoler, dyndfolk, hekserier og meget andet, der binder Museum Obscurum og Harry Potters fortryllende verden sammen. Udover dagens temakvarter om spøgelser og genfærd vil man få en generel introduktion til Museum Obscurum og Cornelius’ samling.

For yderligere oplysninger og interview kontakt: Museum Obscurum/ Den gamle Købmandshandel på: 54 85 13 03

Da der er begrænsede pladser på rundvisningerne, skal billetter til rundvisningerne købes på forhånd. Billetter kan købes på Billetexpressen: https://museumlollandfalster.billetexpressen.dk/event/sheet/rundvisning-museum-obscurum-5DEECE79484640EBA9F86D8661D118FA

Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing
Pris: voksne 90 kr., børn u/18 år 25 kr.

Collage fra udstillingen

Foto: Museum Lolland-Falster