Pressemeddelelse 23. juni 2020

Oplev originale dragter fra 1700-tallet på Reventlow-Museet Pederstrup fra 4. - 19. juli, hvor Museum Lolland-Falster udstiller dragterne for første gang nogensinde.

Foto: Elisabeth Holm Nielsen

Silke, pailletter og broderier

Oplev originale dragter fra 1700-tallet på Reventlow-Museet Pederstrup

Louise Sebro, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, har været på opdagelse i museets store dragtsamling. Her har hun udvalgt en lille håndfuld dragter, der fra 4.-19. juli bliver vist på Reventlow-Museet. ”Disse helt fantastiske dragter skal give de besøgende en forståelse for Reventlow-familiens hverdag. Hvad var det, der optog dem, og hvordan er det afspejlet i de dragter, vi viser?”, fortæller Louise Sebro.

Dragterne stammer fra 1700-tallet, en periode, hvor der var tradition for, at kvinder fra landets fine kredse broderede. Det kunne være alt lige fra sjaler og kjoler til veste og tasker. Var man rig, kunne man også få de dygtigste brodøser til at udsmykke sit tøj. Men et var sikkert, var en kvinde dygtig, blev det også vist frem, når man bevægede sig ud i offentligheden. Det er netop sådanne detaljer, Reventlow-Museet viser frem, men da de gamle stoffer er meget skrøbelige, er det kun i denne korte periode, de kan opleves.

”I 2020 har museet fået tre nye formidlingsdragter, som vi sætter i spil overfor de originale. Formidlingsdragterne er syet med udgangspunkt i originale dragter fra 1790’erne, så der vil være en fin parallel til de originale fra museets samling. Til forskel fra de originale kan de besøgende komme helt tæt på formidlingsdragterne, da personalet bl.a. vil bære disse hen over sommeren,” fortsætter Louise Sebro.

De originale dragter fra museets samling har aldrig været udstillet tidligere, og vi kan godt afsløre, at der er et par lækkerier til de tekstilinteresserede imellem. ”Vi har bl.a. en perle- og pailletbroderet vest fra 1700-tallet samt en dåbskjole, som efter sigende har været brugt i familien Reventlow. Derudover er der også et par overraskelser, som man kan opleve, hvis man tager turen forbi museet,” afslutter Louise Sebro med et smil på læben.

Udstillingen afsluttes søndag den 19. juli med en helt særlig oplevelse, hvor syersker i historisk dragt viser gamle syteknikker og fortæller om dragter fra kl. 11-15.

Hvornår: 4. til 19. juli. Torsdag til søndag fra kl. 11-14, omvisning hver dag kl. 14.
Hvor: Reventlow-Museet Pederstrup, Pederstrupvej 124, 4943 Torrig L
Pris: Almindelig entré. Køb din billet på https://museumlollandfalster.billetexpressen.dk/event/sheet/entrebilletter-reventlow-museet-0BC58F98481440BFAF5D7D6F2FD1D640

Brodøser på Pederstrup

Foto: Elisabeth Holm Nielsen