Pressemeddelelse 29. juni 2020

Museum Lolland-Falster har fået produceret fem formidlingsfilm til gangbesværede og kørestolsbrugere, der besøger De gamle Huse. Filmene præsenteres d. 3. juli kl. 13.

Fem fantastiske formidlingsfilm

Fredag d. 3. juni kl. 13 sker der noget helt nyt på frilandsmuseet i Maribo. Her bliver fem helt nye formidlingsfilm nemlig præsenteret. Film, der skal give gangbesværede og kørestolsbrugere, der ikke kan komme ind i museets gamle bindingsværkshuse, en mere fyldestgørende museumsoplevelse.

“Ja, vi må jo blankt erkende, at vores frilandsmuseum ikke er velegnet til gangbesværede og kørestolsbrugere. Og med en vision for Museum Lolland-Falster om, at vi skal være museum for alle, håber jeg, at vi med disse små formidlingsfilm kan give netop denne gruppe en bedre helhedsoplevelse, når de besøger De gamle Huse”, fortæller Ulla Schaltz, direktør ved Museum Lolland-Falster.

Formidlingsfilmene er tematiserede og inddrager dermed flere af museets huse. Der er således mulighed for at dykke ned i 1800-tallets sociale lag, høre om skolevæsnet i perioden, komme tæt på de forskellige erhverv, der var i en landsby, eller høre om livets gang på bondegården. Formidlingen i filmene er udarbejdet af Museum Lolland-Falster, og selve produktionen er foretaget af Konceptlab i Nykøbing F. ”Superspændende at få indsigt i historierne bag de flotte huse på frilandsmuseet. Man mærker hurtigt, hvor meget personalet på Museum Lolland-Falster brænder for fortællingernes historie, og man kan tydeligt mærke jeres skønne sans for humor i formidlingen,” siger Janus Vinther, filmproducer ved Konceptlab.

Filmene bliver tilgængelige på tablets, der bliver udleveret i museets butik, og de bliver også tekstet på engelsk og tysk hen over sommeren, så eventuelle turister også kan få glæde af dem. “Jeg glæder mig rigtig meget til at få gang i formidlingsfilmene, for det har været en fornøjelse at udvikle dem og få dem i kassen,” siger Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter: “Jeg tænker, at fimene også kan bruges til skoler, der har tema om gamle dage, eller de kan bruge dem som forberedelse, inden de besøger museet, eller som en followup efter et besøg.”

Filmene er lavet i samarbejde med Handicaprådet Lolland og Handicaprådet Guldborgsund. De er støttet af Kulturregion Storstrøm, og de er de første film i en række af 10 film, som skal produceres hen over sommeren.

Hvornår: fredag d. 3. juli fra kl. 13
Hvor: De gamle Huse, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: gratis

De toppede brosten blandt De gamle Huse