Pressemeddelelse 6. juli 2020

Kom med en af Museum Lolland-Falsters museumsinspektører på tur i den gamle købstad. Oplevelsen afsluttes med en kølig drink hos Marius Mortensens Efterfølger.

Nykøbing - byen under overfladen

Kom med en af Museum Lolland-Falsters museumsinspektører på tur i den gamle købstad. Oplevelsen afsluttes med en kølig drink hos Marius Mortensens efterfølger.

Ved du, hvorfor der ligger et hus i Nykøbing, der er opkaldt efter den russiske zar? Eller hvorfor der er så mange steder i byen, der hedder noget royalt? Det og meget mere kan du få indblik i, når Museum Lolland-Falster inviterer børn og voksne til at komme med en tur rundt i den gamle købstad. Vi går på opdagelse i de små stræder, går i dronning Sophies fodspor og kommer helt tæt på dengang, der lå et imponerende renæssanceslot lige midt i Nykøbing.

Turen slutter hos vin- og tobaksforhandler Marius Mortensens Efterfølger, hvor der er et forfriskende glas, alt imens indehaveren fortæller om forretningen, der er en af verdens 10 ældste tobaksforretninger.

Regeringens sommerpakker giver 50 % rabat på selve byvandringen.

“Vi udbyder fire ture hen over sommeren i Nykøbing, og vi håber at både lokale og turister har lyst til at komme med på tur og måske opdage små finurligheder om byen, som de ikke allerede kendte,” fortæller Marie Brinch, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster og en af byvandringsguiderne.

Vi holder naturligvis god afstand og giver plads til den gode historie. Tilmelding kræves, og der er et begrænset antal pladser. Turen er for både børn og voksne. Køb billet via www.museumlollandfalster.dk / https://museumlollandfalster.billetexpressen.dk/event/sheet/byen-under-overfladen-E08BCAF7B25940979EDB99809949C01D

Byvandringen varer ca. en time.

Hvornår: tirsdag d. 14. juli kl. 14, tirsdag d. 21. juli kl. 14, tirsdag d. 28. juli kl. 14, tirsdag d. 4. august kl. 14

Mødested: Slotsbryggen 5, 4800 Nykøbing F.

Pris: 75 kr., efter rabatten er fratrukket

NB.: Max. 25 personer pr. tur.

Byvandringerne er arrangeret i samarbejde med Marius Mortensens Efterfølger

Pressebillede: