Pressemeddelelse 17. december 2020

Fra 25. juni til 31. august 2021 kan du låne det smukke 150 år gamle ridehus i Reventlowparken til kulturelle aktiviteter.

Grundlovsmøde i Ridehuset, 1951. Foto Museum Lolland-Falster

Historisk kulisse til dit næste arrangement?

Har du altid drømt om at holde et arrangement på et helt særligt sted, så har Museum Lolland-Falster et tilbud, du bare ikke kan sige nej til. I perioden fra 25. juni til 31. august 2021 åbner Museum Lolland-Falster i samarbejde med Lolland Kommune nemlig for muligheden for at låne det smukke 150 år gamle ridehus til offentlige, kulturelle aktiviteter.

“Generationer af lollikker og falstringer har haft deres gang i det gamle ridehus. Om det har været godsets arbejdere, der har passet de mange heste, festklædte dansende ved 70’ernes popballer eller kunstinteresserede, der de senere år har nyt Kunstudstillingen LFs værker, har Ridehuset dannet den perfekte ramme,” fortæller Louise Sebro, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster og fortsætter. “Det er naturligvis en drøm, at denne pragtfulde bygning får flere oplevelser i rygsækken, og jeg håber, at der sidder nogle ildsjæle derude fyldt med gode og kreative ideer til netop dette.”

Ridehuset udlånes til foreninger eller kulturelle aktører, der ønsker at skabe kulturelle, kunstneriske eller historiske arrangementer. Arrangementerne skal være offentligt tilgængelige og skal annonceres offentligt, men der må gerne tages entré. Aktiviteterne kan både være enkeltstående som fx koncerter og teateropførelser eller længerevarende som en særudstilling. Kun fantasien sætter grænser.

“Der er mulighed for at låne Ridehuset på 480 m2 eller Herskabsstalden på 165 m2 eller begge lokaler. Det er gratis at låne lokalerne. Dog betaler man for slutrengøring, og det er lejerens eget ansvar at indhente de nødvendige tilladelser fra brand- og politimyndigheder,” fortsætter Louise Sebro.

Så sidder du med en god idé til et spændende arrangement, der kan skabe liv og trække mennesker til vores skønne plet på Vestlolland? Har din idé brug for et stort lokale, som ellers kan være svært at finde? Så send et forslag til Museum Lolland-Falster senest 15. februar 2021 og vær med til at skabe liv i de gamle bygninger. Herefter foretager Museum Lolland-Falster en udvælgelse blandt de projekter, der opfylder kriterierne. Ved udvælgelsen vil der blive set på projekternes kvalitet og potentielle rækkevidde. Ansøgere får besked, om deres projekt er udvalgt, senest den 15. marts 2021.

“Jeg ser frem til at modtage en masse spændende ideer, der vil skabe liv i Ridehuset. Ideer, som vil komme sommerens gæster til gode og måske endda være et trækplaster for øernes turister”, fortæller en håbefuld Louise Sebro afsluttende.

Projektbeskrivelsen skal indeholde:

1. En beskrivelse af arrangementet på maks. en A4-side.
  2. Information om, hvor mange dage arrangementet varer, og hvor mange dage du skal bruge før og efter til opstilling og oprydning.
  3. Ønskede datoer og information om, hvorvidt du er interesseret i alternative datoer, hvis dine datoønsker ikke kan opfyldes.
  4. Forventet deltagerantal og information om, hvorvidt arrangementet er fuldt finansieret.
  5. Information om, hvem der står for arrangementet og kontaktoplysninger: navn, adresse, e-mailadresse og telefonnummer.

Projektbeskrivelsen sendes som pdf-fil til museumsinspektør Louise Sebro på los@museumlollandfalster.dk senest den 15. februar 2021. Spørgsmål kan stilles på mail eller på telefon 2559 3457.

Grundlovsmøde i Ridehuset

Grundlovsmøde i Ridehuset, 1951. Foto Museum Lolland-Falster