DanishEnglishGerman
DanishEnglishGerman

EGN-arrangement: Til middag hos Reventlow

Illustration

Få en museumsoplevelse ud over det sædvanlige i fornemt selskab med lensgreven, når EGN Lolland-Falster og Museum Lolland-Falster inviterer til empiremiddag på herregården Pederstrup.

Sid til bords i den smukke stue med tindrende lys i lysekronerne og perlende vin i glassene, når vi inviterer inden for til en middag, som den kunne have udspillet sig på Pederstrup i begyndelsen af 1800-tallet.

Kokkene fra Den Grønne Verden på Søllestedgård har i samarbejde med EGN udviklet en fabulerende fortolkning af empire-tidens lækreste retter og tager jer med på en kulinarisk rejse til det luksuriøse herregårdsliv på Reventlows tid. Med udgangspunkt i de lokale råvarer fra Søllestedgårds frodige køkkenhave, skovens vildt og søernes fisk har kokkene denne aften ladet sig inspirere af fortidens kogebøger.

Vi genskaber Reventlows verden med tjenere i historiske dragter og smukt porcelæn. Under middagen vil museumsinspektør og herregårdshistoriker Louise Sebro på levende vis binde aftenens sanselige oplevelse sammen med fortællinger om livet hos ægteparret Reventlow, deres mange børn og venner.

Til maden kan man vælge enten en vin-, øl- eller alkoholfri drikkevaremenu – alle sammensat specielt til middagen sammen med vores lokale samarbejdspartnere Frederiksdal Gods, Krenkerup Bryggeri, Østergaard Vinmageri og Hideaway Vingård.

C.D.F. Reventlows menu:

Første servering:

  • Soupe à la reine på hønsekød
  • Persillestegt fjerkræ med stikkelsbærhollandaise
  • Syltede små agurker med krondild
  • Ærtemose med mynte

Anden servering:

  • Ragout på skovduer
  • Klassisk surkål
  • Indbagt fiskepostej
  • Bagte majroer
  • Grøn salat med spiselige blomster
  • Sennepsvinaigrette
  • Maskeret blomkål med muskat

Tredje servering:

  • Rosenvands-iscreme – som parfait
  • Mandeltærte
  • Lemonade på fransk syre og rabarber
  • Skiver af æbler stegt i beignetdej
  • Kandiseret eksotisk frugt
  • Støbt frugtgelé
  • Små bisquits
  • Budding på vanilje med pistacie praline
  • Årstidens friske frugt

 

Praktisk: Dørene åbnes et kvarter før event-start.

—————

Arrangementet er ikke egnet for børn under 7 år.

——————-

 

EGN er et madkulturprojekt, som tager afsæt i madens evne til at samle, understøtte og styrke den fælles tilknytning, samhørighed og stolthed med udgangspunkt i Lolland-Falsters rige madkultur. EGN er forankret i både historien, nutiden og fremtiden.

EGN er for alle!

EGN-projektet er støttet af Nordea-fonden.

Dette arrangement afvikles i samarbejde med Danske Maddestinationer som er støttet af Dansk Erhvervsfremmestyrelse.


Med mindre andet er angivet, afholdes arrangementet på dansk.

Priser

Børn og voksne
Dkr. 1495 , -

Dato

17. september 2022

Tid

17:30 - 21:30

Sted

REVENTLOW-MUSEET PEDERSTRUP

Arrangør

EGN
Website
http://Https://egn-lollandfalster.dk

I samarbejde med

REVENTLOW-MUSEET PEDERSTRUP

DEl

ANDRE ARRANGEMENTER OG UDSTILLINGER

No event found!

Søgning

Note: Danish only