Arkiv

Åbningstider

Tirsdag: kl. 10.00 – 12.00

Torsdag: kl. 14.00 – 16.00

samt anden lørdag i månederne
februar, maj og august: kl. 10.00 – 13.00

Desuden på Arkivernes dag
i november: kl. 10.00 – 16.00

Falsters egnshistoriske arkiv

Falsters Egnshistoriske Arkiv er oprettet i 1913 og fysisk udskilt fra Museet Falsters Minder i 1948. Arkivet er medlem af Sammenslutningen af lokalhistoriske arkiver (SLA), Lokalhistoriske arkiver i Sydøstdanmark (LASA) og indgår i arkivsamarbejde med arkiverne i Guldborgsund kommune. Arkivet drives af Museum Lolland-Falster med hjælp af frivillig arbejdskraft.

HOVEDSAMLING:
Arkivalier fra foreninger, erhverv, og private.
Kort over Lolland-Falster og Nykøbing F., fotos, bånd og video.

Samlingerne består blandt andet af personarkiver med arkivalier af meget forskellig karakter. Der kan være tale om erindringer, breve, ejendomspapirer, skudsmålsbøger og meget andet, der alt sammen fortæller om en persons liv og virke.

På arkivet findes også erhvervsarkiver med indleveringer fra forskellige forretninger og virksomheder i arkivets område. Endelig findes foreningsarkiver med materiale fra nedlagte og eksisterende foreninger af meget forskellig karakter.

Udover dette rummer arkivet store samlinger af fotografier og en del kort over Lolland-Falster og Nykøbing F. Arkivet har vejvisere og telefonbøger i forskellige perioder mellem 1878 og til nu, og der er en lille bogsamling af litteratur om Nykøbing F.

Arkivet indsamler materiale fra Nykøbing F. sogn.

Arkivleder:
Thomas Bogtoft Møller

Adresse
Frisegade 45
4800 Nykøbing F.

 

Telefon: 51 21 25 73
Mail: arkiv@museumlollandfalster.dk 

Søgning

Note: Danish only