Seneste presse­meddelelser

27. februar 2024

Madkulturprojekt deler erfaringer i inspirerende hvidbog

Erfaringerne fra madkulturprojektet SPIS Ma/eD formidles i en hvidbog, som skal inspirere andre. Den handler om Lolland-Falsters rige madkultur og råvarer samt undervisning, formidling og fællesskaber. Bogen præsenteres den 5. marts klokken 15 i Czarens Hus.

Efter godt tre års arbejde med Lolland-Falsters rige madkultur afslutter Museum Lolland-Falster og virksomheden Kost Studio deres madkulturprojekt SPIS Ma/eD, som takket være støtte fra Nordea-fonden har sat sydhavsøernes historiske madkultur i spil.

Pressemeddelelse

Som led i madkulturprojektet fik museumsgæsterne lejlighed til midt i museets udstilling at smage “stenaldermad” og få fortællingen om stenaldermenneskets liv og kulinariske muligheder. Foto: Ingrid Riis Hovgaard.

8. februar 2024

Vinterferiehygge i børnehøjde

Besøg Stiftsmuseet i Maribo i uge 7 og 8 med sjov ‘skattejagt’ og spændende rundvisninger

I vinterferien bliver der fyldt med sjovt oplevelser for hele familien på Stiftsmuseet i Maribo, hvor du både kan komme på et særligt besøg i LOLAs verden og hjælpe museet med at indfange Skygningerne, der er sluppet løs i udstillingerne.

Pressemeddelelse

Foto: Rasmus Bregnhøi og Museum Vestsjælland.

7. februar 2024

Fabeldyrenes forunderlige verden

Besøg Museum Obscurum i uge 7 og 8, hvor det bliver ekstra magisk og mystisk

Gennem historien er fortællinger om det ukendte og uforklarlige blevet fortalt og genfortalt tusindvis af gange. Som mennesker vil vi gerne forstå det uforståelige og mange af de mystiske væsner man finder i netop Museum Obscurum har deres rødder her, i disse fortællinger. Men hvad er egentlig op og ned i fortællingerne, og er der rent faktisk noget om snakken omkring disse væsner?

Foto: Museum Lolland-Falster

30. januar 2024

Urban exploration – ” take only pictures, leave only footprints

Kulturmindeforeningen Nykøbing F. inviterer til foredrag med Urban Explorer Kim Christoffersen om forladte og forfaldne bygninger

Ting forgår. Huse bliver forladt og sygner hen. Men kan der også være noget næsten magisk i tidens gang og tings forandring til noget andet end det, de oprindelig var tiltænkt som? Den 21. februar har Kulturmindeforeningen Nykøbing F. inviteret Urban Explorer Kim Christoffersen til at holde foredrag om sin passion med at opsøge og tage billeder af forladte og forfaldne bygninger og huse.

Foto: Kim Christoffersen

Søgning