Seneste presse­meddelelser

12. maj 2022

HAV

Ny særudstilling om livet ved kysten kan opleves på Stiftsmuseet i Maribo fra 27. maj

Når man bor på en ø, er havet aldrig langt væk. Det er en del af geografien såvel som psykologien. Til alle tider har havet været vigtigt for os, og i stort set alle fortællinger om Lolland spiller havet en vigtig rolle – som næringsvej og ressource, som livsnerve.

Udstillingen HAV er en særskilt udstilling om livet ved kysten og havets indflydelse på mennesket gennem historien, men kan også ses i forlængelse af udstillingen LOLA, der også levede i det kystnære område ved Lollands sydkyst.

Udstillingen HAV åbner på Stiftsmuseet d. 27. maj 2022

Fiskeruse fra museets samling af fiskeredskaber. Rusen bliver naturligvis en del af den nye udstilling HAV.

10. maj 2022

Til middag hos Falsterbonden

Madkulturprojektet EGN og Museum Lolland-Falster inviterer til en kulinarisk oplevelse på Maribos frilandsmuseum De Gamle Huse d. 18. juni

På bedste EGN-vis skal vi på en sanselig erindringsrejse gennem landsbyens mange sociale lag, når vi inviterer til middag hos Falsterbonden, én af landbosamfundets vigtige borgere. Undervejs byder vi på en bred smagspalet af spændende retter, når vi spiser med hos både falsterbonden, skolelæreren, landarbejderen, mølleren og kapellanen.

Pressemeddelelse

Fra EGN-arrangementet på frilandsmuseet i 2021.
Foto: Museum Lolland-Falster

9. maj 2022

Sundfarten stævner ud på Guldborgsund med guidede sejlture

Fra 1. juli og frem til 31. august stævner en ny sundfart ud på guidede ture på Guldborgsund. Dermed går et stort ønske om nye turistoplevelser i opfyldelse.

Til sommer kan turister og borgere opleve Nykøbing Falster fra søsiden. De kan høre om Guldborgsunds smukke natur og Nykøbings lange historie formidlet af naturvejledere og museumsfolk, mens de i roligt tempo sejler op og ned ad sundet.

Pressemeddelelse

Det gode skib Guldborgsund er for tiden på værft for at blive klargjort til sommerens tursejladser. Foto Allan Henning Hansen.