Presse

Seneste presse­meddelelser

29. marts 2023

Sjælden 3500 år gammel bronzeøkse fundet på Falster

Efter 3500 år i jorden er en såkaldt Fårdrupøkse af bronze dukket op ved Væggerløse på Falster. Den var nær endt på genbrugspladsen.

Den vejer 1442 gram, og der er gået en pæn mængde værdifuld bronze til at støbe den 3500 år gamle økse fra bronzealderen, som Vitalij Avgustinovich fandt ved Væggerløse på Falster for et år siden.

Bronzeøksen er nu endt på Museum Lolland-Falster, men den var nær røget på genbrugspladsen, hvis ikke en nabo havde opfordret ham til at tage den forbi museet, så man her kunne vurdere den.

Pressemeddelelse

Fårdrupøksen fra Væggerløse er en arbejdsøkse, som vejer næsten halvandet kilo. Den stammer fra den tidligste del af bronzealderen. Foto: Museum Lolland-Falster.

16. marts 2023

Skæg og æg i påsken

De Gamle Huse byder på sjove påsketraditioner med hyggelige og sjove familieaktiviteter

Traditioner var der mange af på landet i ‘gamle dage’ og ikke mindst i forbindelse med højtider og særlige mærkedage. Her benyttede man lejligheden til at lege, få ekstra god mad, lidt godt til ganen og nyde, at det var ‘forbudt’ at arbejde.

Vi har gravet nogle af de aktiviteter frem, som befolkningen på landet foretog sig i dagene omkring påske, og vi vil gerne dele herlighederne med alle, der holder fri med familien i hverdagene op til de egentlige helligdage.

Pressemeddelelse

Fotos: Museum Lolland-Falster 

9. marts 2023

Museum Lolland-Falster afholder stor madkulturkonference

De har kogt, de har stegt, og de har braiseret sig gennem den lokale historiske madkultur på Lolland og Falster. De har mødt leverandører og producenter af lokale råvarer. De har undervist skoleelever og CELF-elever i Lolland-Falsters egnsspecifikke madkultur og formidlet den til lokale og til turister gennem små og store smagsoplevelser.

Efter tre år med fokus på egnens retter og råvarer gør Museum Lolland-Falster sig klar til at fremlægge resultaterne og videregive erfaringerne fra det store historiske madkulturprojekt, som museet har gennemført sammen med madudviklingsfirmaet KOST med støtte fra Nordea-fonden.

Pressemeddelelse

Museum Lolland-Falster har taget afsæt i den lokale madkultur og skabt nye publikumsoplevelser. Foto: Ingrid Riis.

9. marts 2023

Tid til generalforsamling og foredrag

Kulturmindeforeningen Nykøbing F. holder generalforsamling med efterfølgende foredrag om Nykøbings havneprojekt

Første kvartal er altid forbundet med generalforsamlinger i landets foreninger, og i år er ingen undtagelse. Hos Kulturmindeforeningen Nykøbing F. finder denne begivenhed sted d. 23. marts og er, vanen tro, krydret med et efterfølgende spændende foredrag.

Denne gang skal vi høre om Guldborgsund Kommunes store planer for havnefronten i Nykøbing, der hen over de kommende år kommer til at gennemgå enorme forandringer.

Pressemeddelelse

Boliger ved vandet, foto: Guldborgsund Kommune

28. februar 2023

Spis som LOLA

Kom til middag hos LOLA på Stiftsmuseet i Maribo d. 31. marts

NB. Datoen er ændret i forhold til den oprindelige pressemeddelelse.

Et kendt ordsprog siger: ‘Du er, hvad du spiser’. Men kan du tage det skridtet videre, og rent faktisk skabe en mental forbindelse til en historisk tid, hvis du indtager en menu udviklet på baggrund af videnskabelige data om en given periode? Det eksperiment vil Museum Lolland-Falster gerne invitere ind til i forbindelse med mad-eventet Til middag hos LOLA.

Pressemeddelelse

Foto fra 2022-arrangementet ‘Til middag hos LOLA’, foto: Ingrid Riis