Seneste presse­meddelelser

24. november 2022

Forrygende sæson på frilandsmuseet

13.048 gæster i 2022 betød en stor besøgstalsfremgang for De Gamle Huse

Når efteråret for alvor sætter ind, betyder det, at De Gamle Huse i Maribo lukker ned for sæsonen. Tekstiler pakkes væk, møbler sikres mod vinterens fugt, og besøgstallene bliver gjort op.

I år har 13.048 gæster været forbi vores frilandsmuseum, og det er mere end fantastisk.

Til middag hos falsterbonden, foto: Ingrid Riis

Håndværkerdagen anno 2022, foto: Ingrid Riis

17. november 2022

Higgledy Piggledy’s Vintage Tea Room åbner i Czarens Hus

Den første december åbner Alka-Lea Margerison, som er den nye forpagter af Czarens Hus, Higgledy Piggledy’s Vintage Tea Room. Det er en gammeldags engelsk tesalon skabt efter klassiske britiske traditioner.

Et lille stykke Storbritannien åbner i Nykøbing Falster, når Alka-Lea Margerison den første december åbner Higgledy Piggledy’s Vintage Tea Room i Czarens Hus.

Her er alt, hvad hjertet begærer af te, scones og engelsk bagværk fremstillet efter klassiske traditioner, som går helt tilbage til Victoriatidens England for 150 år siden.

Alka-Lea Margerison, privatfoto

15. november 2022

Kulturmindeforeningens julearrangement

Den 29. november inviterer Kulturmindeforeningen Nykøbing F. til koncert med vokalensemblet Voci Fluenti

Julen er traditionernes tid, og igen i år betyder det naturligvis, at Kulturmindeforeningen Nykøbing F. holder sit årlige julearrangement fyldt med hyggelig stemning og ikke mindst god musik.

Igen i år kan man til Kulturmindeforeningens julearrangement møde gruppen Voci Fluenti, der med smukke sange og salmer synger julen ind. Voci Fluenti er et vokalensemble, bestående af 10 sangere fra Lolland-Falster, tilknyttet Sakskøbing Kirke.

Voci Fluenti, Foto: Flemming Chr. Hansen

14. november 2022

Kurve, kugler, fugle, flag, op og ned og for og bag …

Besøg byens hyggeligste julebutik i Langgade og få lidt nyt til julestuen

Lige om lidt begynder den helt store nedtælling til en håndfuld dage fyldt med røde huer, glimmerdryssede kugler, duften af gran, traditioner og hygge i venner og families nærvær. Men for at kunne bygge den helt rette stemning op, er forberedelserne så småt begyndt at tage fart i det ganske land. Ikke mindst lige midt i Nykøbing, hvor museet har dedikeret en hel butik til at blive fyldt med jul, jul og mere jul, der kan være med til at gøre december lidt mere julet.

Foto: Museum Lolland-Falster

10. november 2022

Jul på herregården Pederstrup

Gå ikke glip af Lolland-Falsters mest stemningsfulde julearrangement den første adventsweekend

Igen i år slår Reventlow-Museet Pederstrup dørene op til en stemningsfuld juleoplevelse den første adventsweekend. Her vil den julesmykkede herregård stråle af levende lys i novembermørket og emme af dufte, fortællinger og ikke mindst julehygge.

Denne weekend giver vi den gas med formidling til alle sanser. Vi har pyntet op som i 1800-tallet i herregårdens fine stuer, der er julefortællinger ved museumsinspektøren, og man kan lave gammeldags julepynt. Eller man kan følge den liflige duft til herregårdskøkkenet i kælderen, hvor husjomfruen har tændt op i brændekomfuret og kastet sig over spændende opskrifter.

Fotos: Museum Lolland-Falster