Seneste pressemeddelelser

22. juli 2021

Ny tusmørketur til Halskov Vænge

Kom med Museum Lolland-Falster til fortidsmindeskoven d. 4. august 2021

Stor efterspørgsel gør, at Museum Lolland-Falster har valgt at udbyde endnu en tusmørkevandring til fortidsmindeskoven Halskov Vænge, hvor Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, fortæller om skovens oldtidsminder, som ligger så langt øjet rækker.

Da der er et begrænset antal pladser, skal billetter til turen bestilles på forhånd. Dette kan gøres via museets hjemmeside: www.museumlollandfalster.dk

21. juli 2021

Til middag hos C.D.F. Reventlow

28. august 2021 inviterer EGN og Museum Lolland-Falster indenfor til en kulinarisk oplevelse på Reventlow-Museet Pederstrup

Denne aften bliver I ført 200 år tilbage i tiden og sat til bords i kongesalen på herregården Pederstrup til en kulinarisk oplevelse ud over det sædvanlige.

Med tindrende lys i lysekronerne og perlende vin i glassene inviterer vi indenfor til en middag, som den kunne have udspillet sig på Pederstrup i begyndelsen af 1800-tallet.

20. juli 2021

Ove H. Nielsen udgiver bog om Klostersøens historie

I bogen Klostersøens historie beretter tidligere museumsformidler Ove H. Nielsen om livet ved Klostersøen i Maribo gennem 600 år.

Er du en af dem, som har været med på en af forhenværende museumsformidler Ove H. Nielsens utallige byvandringer i Maribo, så kan du nu genopleve ham fortælle i bogen Klostersøens historie med Maribos Ove H. Nielsen, som just er udgivet af Museum Lolland-Falster.

12. juli 2021

Nykøbing – byen under overfladen

Kom med en af Museum Lolland-Falsters museumsinspektører på tur i den gamle købstad. Oplevelsen afsluttes med en kølig drink hos Marius Mortensens Efterfølger

Ved du, hvorfor der ligger et hus i Nykøbing, der er opkaldt efter den russiske zar? Eller hvorfor der er så mange steder i byen, der hedder noget royalt? Det og meget mere kan du få indblik i, når Museum Lolland-Falster inviterer børn og voksne til at komme med en tur rundt i den gamle købstad.

8. juli 2021

Med nål og tråd i historiske rammer

Historisk sydag på Reventlow-Museet Pederstrup

Lørdag den 17. juli indtager grevinde Reventlows syersker Pederstrup, hvor der bliver syet og vist dragter frem i Pederstrups herskabelige stuer. Frivillige syersker iført historiske dragter fremviser mode i 1790’ernes stil og fortæller om teknikker, mønstre og materialer.

5. juli 2021

Museum Lolland-Falsters årsberetning: 2020 blev en succes trods corona

Et år i coronaens tegn satte sit præg museet, men 2020 bød også bød på sensationelle udgravninger, outreach i udsatte boligområder, en himmelmaskine og publikumssuccesen LOLA.

Coronaen satte sit præg på Museum Lolland-Falster, som i 2020 måtte tænke kreativt og eksperimentere sig gennem et uforudsigeligt år. Det skete med stor succes og gav museet mange brugbare erfaringer.

Ulla Schaltz med Museum Lolland-Falsters årsberetning. Foto: Museum Lolland-Falster

Reventlow og arkæologien

I uge 27 sætter Reventlow-Museet Pederstrup fokus på udgravningen af Kong Svends Høj og C.D.F. Reventlows interesse for arkæologi

Onsdag, torsdag og fredag i uge 27 kan man besøge forskernes værksted på Reventlow-Museet Pederstrup, når arkæolog Marie Brinch og historiker Louise Sebro pakker Reventlows arkæologiske samling ud, indretter museets nye oldsagsskab og fortæller om perioden.

Illustration udført af Magnus Petersen

De Gamle Huse i aftendragt

Tirsdage i juli kan man besøge De Gamle Huse helt frem til kl. 20.30 og opleve stedet, mens solen går ned

Hver tirsdag i juli kan du nyde din medbragte picnickurv, gå på opdagelse i de gamle bindingsværkshuse eller komme med på en hyggelig rundvisning i aftensolens stråler – helt frem til kl. 20.30.

Romantisk sommeraften på Reventlow-Museet Pederstrup

Gå på opdagelse i den smukke herregård i lysekronernes skær og få en særlig oplevelse

Torsdage i ugerne 26-31 slår Reventlow-Museet dørene op til stemningsfyldte og romantiske sommeraftener. Her kan du opleve den smukke herregård henlagt i aftenstæmning med blafrende stearinlys i de gamle lysekroner.