Åbent MadkulturLaboratorium

Klejner, kager og komfursnak
EGN og Museum Lolland-Falster byder indenfor til en hyggelig julestue i Czarens Hus lørdag d. 4. december  

Snart træder vi over den magiske tærskel, der markerer starten på en måned fyldt med lækkerier, skønne dufte, vidunderlige smagsoplevelser, hygge med familie og venner og ikke mindst timer i selskab med krydderier, mel, sukker og æg for at bage alle julens kager.

Denne lørdag sætter madkulturprojektet EGN fokus på julebag, og især klejnerne kommer i spil. Vi skal naturligvis smage på det lækre bagværk, men inden da skal klejnerne vrides og koges. Og forhåbentlig er der mange, der har lyst til at være med – vi skal også se, om vi kan smage forskel på klejner kogt på gammeldags manér i svinefedt og klejner kogt i Palmin

Arrangementet foregår i Czarens Hus, der i århundreder har fungeret som restaurant, og mon ikke der i årenes løb er blevet bagt en småkage eller to i det gamle hus.  Vi snakker også om, hvordan fedtkager som fx klejner, æbleskiver og pandekager gik fra at være de primære julekager, til at de ovnbagte julekager som vaniljekranse, jødekager og finskbrød overtog den plads. For hvad var det egentlig, der satte denne proces i gang?

Opskrifterne, der bliver bagt efter denne lørdag, stammer fra Horslunde Bageri, der gennem mange år har bagt sine gammeldags klejner og norske klejner efter dem. 

——-

EGN er et madkulturprojekt, som tager afsæt i madens evne til at samle, understøtte og styrke den fælles tilknytning, samhørighed og stolthed med udgangspunkt i Lolland-Falsters rige madkultur. EGN er forankret i både historien, nutiden og fremtiden. 

EGN er for alle! Læs mere om projektet EGN – Lolland-Falster på www.egn-lollandfalster.dk. Projektet er støttet af Nordea-fonden. 

Dato

4. december 2021
Expired!

Tidspunkt

11:00 - 15:00

Sted

MUSEUM OBSCURUM
Arrangementstype
QR Code

Søgning

Note: Danish only