EGN-arrangement: Åbent Madkulturlaboratorium

JORDENS FEDME
Lolland og Falster er berømt for at have en god, fed jord. Denne temadag handler om områdets rige landbrugshistorie og om ærter!
Der er i disse tider stort fokus på, at vi i fremtiden skal spise flere bælgfrugter.
De Nye Kostråd anbefaler, at vi skal spise mange flere bælgfrugter og der er nu også kommet en årlig Bælgfrugternes Dag d. 10. februar. Men hvorfor skal vi spise flere bælgfrugter? Er det egentlig noget nyt, at vi i Danmark skal spise bælgfrugter?
Ærter er en klassisk dansk bælgfrugt, som de fleste af os forbinder med sol og sommer. At gnaske de grønne ærter som gemmer sig i den bølgede bælg, er lidt som at tage en bid af den danske sommer. Ofte er ærterne nemme at få fat på i sommermånederne, enten i supermarkedet eller hos den lokale landmand og vi spiser dem gerne friske som snacks eller i en klassisk mormorsalat.
Tidligere var det dog de brune, grå eller hvide ærter som var de mest almindelige og deres rolle i køkkenet var en helt anden end de friske grønne sommerærter. Ærterne var en meget vigtig forrådsafgrøde, som blev tørret, gemt og brugt på de tider af året, hvor der var mangel og knaphed i madkammeret.
På Lolland og Falster var vi i 1600-1700-tallet faktisk ret berømte for vores ærter. Så berømte, at en særlig sort fik tilnavnet Lollandske Rosiner og de blev spist flittigt på denne egn.
Til EGNs Åbne Madlaboratorium inviterer vi derfor indenfor til en hyggelig dag, hvor vi skal smage og undersøge to af de gamle ærtesorter, som tidligere blev dyrket og spist i stor stil på Lolland-Falster,og der vil være mulighed for at lave og smage ærtehummus og søbeærter
Så stik hovedet forbi EGNs Madkulturlaboratorium i Czarens Hus i Nykøbing F.
Arrangementet er velegnet for både børn og voksne

 


EGN er et madkulturprojekt, som tager afsæt i madens evne til at samle, understøtte og styrke den fælles tilknytning, samhørighed og stolthed med udgangspunkt i Lolland-Falsters rige madkultur.

EGN er forankret i både historien, nutiden og fremtiden.

EGN er for alle!

EGN Lolland-Falster er støttes af Nordea-fonden.

Dato

28. maj 2022
Expired!

Tidspunkt

11:00 - 15:00

Sted

Czarens Hus
Langgade 2, 4800 Nykøbing F.
Arrangementstype

Arrangør

EGN
Website
https://egn-lollandfalster.dk
QR Code

Søgning

Note: Danish only