Cornelius S.C. Rödder

En samler med sans for mystik

Cornelius S.C. Rödder var en lidenskabelig samler, opdagelsesrejsende    og købmand fra Nykøbing Falster. Som det var almindeligt i 1800-tallet, startede Cornelius’ samling som et kuriositetskabinet. Kuriositetskabinetter eller kunstkamre var private samlinger af ofte sjældne, mærkværdige eller sære genstande, både naturlige og menneskeskabte.

Det kunne være alt fra religiøse relikvier, antikviteter og souvenirs fra fremmede lande til mærkværdige skabninger og obskure jagtvåben. Cornelius’ samling rummer forbløffende mange mærkelige og interessante væsner, som vi i dag ved eksisterede eller stadig eksisterer, som næbdyret, kuglefisken og sabeltigeren.
Men samlingerne indeholdt også mere dystre genstande, som skeletdele fra henrettede personer, mumificerede dyr eller mennesker, varulvetænder, fe-blod og lignende.

Er her nogen?

Cornelius havde en stor interesse for det okkulte og spiritismen. Han søgte kontakt med åndeverdenen gennem læsning af tarotkort og åndemaning.

Cornelius var en eventyrer og samler med et flot kuriositetskabinet og mange mærkværdige og spændende genstande fra fremmede lande.

Søgning

Note: Danish only