Historiske oplevelser

Åbningstider

Mandag: lukket
Tirsdag: lukket
Onsdag: kl. 11.00 – 16.00
Torsdag: kl. 11.00 – 16.00
Fredag: kl. 11.00 – 16.00
Lørdag: kl. 10.00 – 14.00
Søndag: lukket

PRISER

Gælder indtil 19. december

Museet midt i Maribo

10.000 års historie på Lolland og Falster

Børn på Stiftsmuseet

STIFTSMUSEET giver dig en kulturhistorisk oplevelse og tager dig med på en rejse ind i Lolland-Falsters levende historie.
I stueetagen møder du stenalderpigen Lola og følger i hendes fodspor gennem stenalderen. Vidste du, at museet fandt et stykke tyggegummi af birkebeg ved en arkæologisk udgravning og via DNA-analyse, så kunne forskere fortælle os noget om den pige, der havde brugt tyggegummiet? Den viden har vi brugt i museets nye stenalderudstilling, hvor du kan møde pigen, som vi har kaldt Lola, og som boede på Lolland for cirka 5700 år siden. 

Stueetagen rummer også udstillingen OMG (Oh My God). Her kan du opleve unikke krucifikser fra middelalderen. Her kan du gå på jagt i spændende kalkmalerier, få mere viden om kirkebyggeri på Lolland-Falster og se på symboler knyttet til middelalderens kristne forestillingsverden.

Det er også i stueetagen, at museets smukke runesten står. Sædingestenen og Skovlængestenen står begge i museets forhal, så der er rig mulighed for at beundre dem.

Det sker

No event found!

Årskort

Brænder du for spændende oplevelser, smukke omgivelser og fantastiske udstillinger – så er et årskort til Museum Lolland-Falster lige noget for dig.
Her får du adgang til et væld af oplevelser i dit lokalområde, med bl.a. 50 % på museets særarrangementer, 10 % når du handler i vores butikker og ikke mindst gratis adgang til alle fire udstillingssteder – MUSEUM OBSCURUM i Nykøbing, DE GAMLE HUSE i Maribo, STIFTSMUSEET i Maribo og 
REVENTLOW-MUSEET PEDERSTRUP.

Vi tilbyder to typer af kort:

  • Et personligt kort, der giver adgang for kortindehaveren.
    Prisen for dette kort er: 195 kr. 
  • Et personligt kort, der giver adgang for kortindehaveren og en valgfri ledsager.
    Prisen for dette kort er: 275 kr.

Kortet gælder i et år fra udstedelsesdatoen.

Ønsker du at få alle fordelene ved et årskort til Museum Lolland-Falster, kan kortet købes i museets butikker eller bestilles ved at skrive til os.

Museum lolland falster årskort