Historiske vandringer
Historiske vandringer
Et udviklende samarbejdsprojekt mellem museer, vandrelaug og lokale foreninger
FORMÅLET MED PROJEKTET
Med støtte fra Nordeafonden har Dansk Vandrelaug, Nationalmuseet og Danske Naturhistoriske Museer i et tværfagligt samarbejde, åbnet landskabet for historisk interesserede og vandreglade deltagere ved at formidle Danmarks historiske udvikling og udfolde sporene af de levede liv.
Turene formidler naturhistorien, kulturhistorien og kunsthistorien ude i naturen. Projektet fokuserer på fællesskaber, mangfoldighed og sammenhængskraft og ligger nu tilgængelige bl.a. inde på Dansk Vandrelaugs hjemmeside: Historiske Vandringer.
LOKALE FÆLLESSKABER
De Historiske Vandringer er udviklet i et tæt samspil mellem Dansk Vandrelaugs turledere og lokale museers ansatte i små partnerskaber. Ligeledes kan andre lokale foreninger og aktører med historisk interesse have været i spil i udviklingen af de historiske vandringer.
Projektet er med til at øge den lokale forankring, styrke deltagernes tilhørsforhold til lokale museer og vandrelaug og give vandrefællesskaber til danskerne.
Der er blevet udviklet op mod 1.000 Historiske Vandringer i 2023 spredt ud over hele landet, hvor 45 af dem (de såkaldte F-ture) fik særlig opmærksomhed og faglig historisk tyngde. Og alle F-turene er tilgængelige her.