Historiske vandringer

Historiske vandringer

Historiske Vandringers logo.

Et udviklende samarbejdsprojekt mellem museer, vandrelaug og lokale foreninger

FORMÅLET MED PROJEKTET
Med støtte fra Nordeafonden vil Dansk Vandrelaug, Nationalmuseet og Danske Naturhistoriske Museer i et tværfagligt samarbejde åbne landskabet for historisk interesserede og vandreglade deltagere ved at formidle Danmarks historiske udvikling og udfolde sporene af de levede liv.
Turene vil formidle naturhistorien, kulturhistorien og kunsthistorien ude i naturen. Projektet vil fokusere på fællesskaber, mangfoldighed og sammenhængskraft, og Historiske Vandringer er et fokusområde i hele 2023

LOKALE FÆLLESSKABER
De Historiske Vandringer udvikles i et tæt samspil mellem Dansk Vandrelaugs turledere og lokale museers ansatte i små partnerskaber. Ligeledes kan andre lokale foreninger og aktører med historisk interesse komme i spil i udviklingen af de historiske vandringer.
Projektet er med til at øge den lokale forankring, styrke deltagernes tilhørsforhold til lokale museer og vandrelaug og give vandrefællesskaber til danskerne

Der vil blive udviklet op mod 1.000 Historiske Vandringer i 2023 spredt ud over hele landet, hvor 45 af dem (de såkaldte F-ture) får særlig opmærksomhed og faglig historisk tyngde. Og alle F-turene vil være tilgængelige for offentligheden også efter 2023, hvor projektet slutter. 

Historiske Vandringers logo.
Nordea Fonden
Museum Lolland-Falster logo

Søgning

Note: Danish only