Vi bygger nyt magasin

Michael Fagerlund til venstre og Holger Schou Rasmussen til højre har sat byggeriet af magasinet i gang.

Det første spadestik til Museum Lolland-Falsters nye museumsmagasin er taget. Borgmester i Lolland Kommune Holger Schou Rasmussen og formand for museets bestyrelse Michael Fagerlund førte de gyldne spader i strid vinterblæst og regn.

Det nye klimastyrede lavenergimagasin, som opføres i Maribo, står efter planen færdigt i slutningen af 2025, og det betyder, at vi kan opbevare vores genstande under langt bedre forhold end før.

Den samlede pris for magasinet ender på godt 24 millioner kroner. Anlægssum og indretning finansieres via støtte fra Kulturministeriet og Nykredits Fond samt en lille arv og museets egen opsparing. Også Guldborgsund Kommune støtter med et beløb. Det samme gør Lolland Kommune, som yderligere stiller grunden til rådighed og bekoster tilslutning. Resten finansieres af et lån, som museet har fået på gunstige vilkår hos Møns Bank.

Troels Jørgensen A/S bliver hovedentreprenør på byggeriet, og vi engagerer lokale underleverandører.

Museumsmagasinet får i første omgang et grundareal på lidt under 1000 kvadratmeter med en loftshøjde på otte meter og dertil en kontordel for museets arkæologer og samlingsfolk. Magasinet udstyres med kompaktreoler, så der i alt kan være 4800 kubikmeter genstande fordelt i højden.

Med et fuldt udbygget nyt magasin får vi gode og sikre opbevaringsforhold i de næste 150 år, men i første omgang begynder vi med lidt mindre ambitioner, som rækker de næste mange år frem. Udviklingen på magasinområdet går nemlig stærkt, og derfor bygger ikke hele magasinet fra start.

Ud over plads til museumsgenstande giver magasinet også museets samlingsfolk, frivillige og gravende arkæologer helt nye og moderne arbejdsfaciliteter. Vi indretter også studiepladser til gæsteforskere og borgere, som ønsker adgang til at studere specifikke genstande fra magasinet.

Bygningen er tegnet af ETN arkitekterne fra Nykøbing Falster, som også er projektets totalrådgiver. Artelia – Rådgivende ingeniører og Lise Ræder Knudsen, Konserveringscenter Vejle er underleverandører og rådgiver.

Læs museets pressemeddelelse

Sidst ændret:
Del nyhed:

Søgning

Note: Danish only