Smag på stenalderen

Fra jæger til bonde – stenalderen

Besøg stenalderpigen Lola på Stiftsmuseet i Maribo. Her introduceres I til livet i stenalderen, skiftet mellem at leve som jæger og bonde, og hvad det egentlig var, man spiste dengang. Efter besøget kan I kaste jer ud i spændende stenalderretter i jeres egne hjemkundskabskøkkener. 

Først skal I på besøg i den stemningsfyldte udstilling om stenalderpigen Lola på Stiftsmuseet i Maribo. Her får I en anderledes museumsoplevelse, hvor vinden suser i trætoppene, og bølgerne slår mod kysten. Se de flotte genstande, eller gys over hundekranierne. Det hele bliver fortalt med udgangspunkt i Lola, pigen fra stenalderen, hvis intakte dna har givet os et unikt indblik i fortiden.
Dernæst har I mulighed for hjemme i klassen at dykke ned i stenalderens verden med vores undervisningsmateriale og YouTube-video, som fokuserer på maden og overgangen til landbrug. Derudover kan I selv prøve kræfter med stenalderens madlavning og smage på stenalderen hjemme på skolen.

På den måde får eleverne en både spændende og sanselig introduktion til måske den største revolution i menneskehedens historie: landbruget. Både forløb og udstilling er lavet af de samme arkæologer, som har gjort de unikke fund på Lolland, som danner det forskningsmæssige grundlag for hele forløbet. Der ligger høj faglig kvalitet bag udviklingen af dette forløb.

Forløb:
• Museumsbesøg: Mød stenalderpigen Lola (Maribo Stiftsmuseum, 1 time på egen hånd)
• Undervisningsmateriale og -film (1 time i egen klasse)  Undervisningsmaterialet ligger her.
• Information til jeres temadag om stenaldermad over bål.

OBS: I kører forløbet selv og kan selv styre, hvornår I gør hvad, ligesom I også selv bestemmer, om I vil bruge alle eller nogle af forløbets dele.

Husk: Book tid til museumsbesøget. Selvom I går selv, så vil vi gerne vide at I kommer. 

Fra jæger til bonde – stenalderen

Introfilm

Lav et bål

Stenaldermad

Søgning

Note: Danish only