Særarrangement: Stormfloden 1872

Vi markerer 150 års-dagen for Stormfloden 1872 med et arrangement ud over det sædvanlige!

Den 13. november 1872 oplevede Danmark én af de største naturkatastrofer i landets historie, da en sjælden og kraftig orkan fra øst fik vandstanden i Østersøen til at rejse sig i mere end 3 meters højde.

I anledning af 150-året for katastrofen udgifter Forlaget Epsilon bogen “Stormfloden 1872 – Da Østersøen druknede Danmark”. Her fortæller de to geofysikere og tidligere ansatte ved DMI Peter Aakjær og Erik Buch om de helt usædvanlige forhold, der førte til den mest skelsættende begivenhed i Lolland og Falsters historie.

Museum Lolland-Falster markerer dagen i samarbejde med forfatterne, Peter Aakjær og Erik Buch, Guldborgsund Kommune og Folketidende med en eftermiddag fyldt af gode fortællinger og viden fra fortiden og nutiden – til sat et fremtidsperspektiv.

Eftermiddagen byder på tre spændende foredrag, paneldebat samt lanceringen af bogen ‘Da Østersøen druknede Danmark’. Ved boglanceringen byder Forlaget Epsilon på en forfriskning, og det er muligt at købe bogen til en favorabel pris og få den signeret af forfatterne.

Foredragsholderne ved arrangementet er:

  • Forfatter og foredragsholder Peter Aakjær, Ph.d. i meteorologi og geofysik og tidligere direktør på DMI.
  • Forfatter Erik Buch, fysisk oceanograf og leder af flere internationale havforskningsprojekter. Tidligere afdelingsleder på DMI med ansvar for bl.a. stormflodsvarsling.
  • Museumsinspektør og arkæolog Marie Brinch, Museum Lolland-Falster.
  • Museumsinspektør og arkæolog Bjørnar Måge, Museum Lolland-Falster.
  • Civilingeniør Jacob Lysholdt, leder af Natur og Miljø i Center for Teknik og Miljø, Guldborgsund Kommune.

 

Sted: Folketidendes kantine, Tværgade 20, 4800 Nykøbing F.

 

Arrangementet er en del af Museum Lolland-Falsters markering, at det i 2022 er 150 år siden, at Lolland og Falster blev ramt af den voldsomme stormflod i 1872.

Dato

13. november 2022
Expired!

Tidspunkt

14:00 - 17:00

Pris

Børn og voksne: Kr. 95,-

More Info

Køb Billet

Labels

Storm

Sted

Ud af huset

Arrangør

MUSEUM LOLLAND-FALSTER
Køb Billet
QR Code

Søgning

Note: Danish only