EGN-arrangement: Til middag hos Falsterbonden
EGN Lolland-Falster inviterer
Til Middag hos Falsterbonden
Træd 200 år tilbage i tiden og mærk stemningen på Maribos frilandsmuseum, når EGN og DE GAMLE HUSE vækker 1800-tallets hverdag til live gennem en unik, historisk smagsoplevelse, når vi inviterer til middag hos Falster-bonden, én af landbosamfundets vigtige borgere.
På bedste EGN-vis skal vi på en sanselig erindringsrejse gennem landsbyens mange sociale lag. Undervejs byder vi på en bred smagspalette af spændende retter, når vi spiser med hos både falsterbonden, skolelæreren, landarbejderen og kapellanen.
Vi har ikke blot været på jagt i de gamle lokale opskrifter fra Lolland-Falster. EGN’s norske Kok Thorbjørn Kristensen, som har bosat sig i Utterslev, vil aftenen igennem trylle med gryderne og give de gamle opskrifter nyt liv gennem nytænkning og lækre råvarer, så vi er klar til at give jer en oplevelse som rammer både krop og sjæl.
Med på turen rundt i husene fortæller Frilandsmuseets ansvarlige inspektør Anne-Lotte Mathiesen og museumsinspektør Vibeke Knöchel Christensen om landsbysamfundets forskellige vilkår og roller, om livet og døden på landet i 1800-tallets samfund.
Falster-bondens menu:
Bondekonens svupsakkere: Fyldte æbleskiver med snaps
Skolemesterens mellemmad: Sprødt rugbrød med støv af flæskesvær og lardo samt rå grøntsager med dip
Ane Huggemands varme frokost: Cremet perlebyggrød med bagte porrer og løvstikke
Bondens middag: Langtidsbagt svinenakke med ølsauce, pærer og bagt kartoffel.
Møllerens kage: Mikmuskage med tørrede frugter og koldt smør
Kapellanens dessert: Grød på sommerbær med pisket fløde og crumble
Der er tale om en nytænkende og spændende tilgang til de originale og lokale råvarer når du besøger De gamle Huse.
Prisen inkluderer entré til museet, rundvisning, Kapellanens menu, drikkevaremenu (vælges ved køb af billet) samt vand ad libitum.
Praktisk information: arrangementet starter kl. 17:00 – dørene åbner et kvarter før.
————————
Arrangementet er ikke egnet for børn under 7 år
————————
EGN er et madkulturprojekt, som tager afsæt i madens evne til at samle, understøtte og styrke den fælles tilknytning, samhørighed og stolthed med udgangspunkt i Lolland-Falsters rige madkultur.
EGN er forankret i både historien, nutiden og fremtiden.
EGN er for alle!
EGN-projektet er støttet af Nordea-fonden
Dette arrangement afvikles i samarbejde med Danske Maddestinationer som er støttet af Dansk Erhvervsfremmestyrelse