Om stedet

DE GAMLE HUSE fortæller om livet på landet

Museets gamle stråtækte bindingsværkshuse rummer hver især en fantastisk historie. For 2-300 år siden blev disse huse opført rundt om på Lolland-Falster, hvor de var hjem for familier, der levede, arbejdede, fik børn og døde. I perioden 1924-2003 blev husene flyttet til Maribos frilandsmuseum, men er du meget opmærksom, kan du stadig fornemme de tanker, drømme, håb og sorger de gamle huse har været tilskuere til.

Siden 1927 har DE GAMLE HUSE som frilandsmuseum formidlet Lolland-Falsters landbosamfund og mere end 300 års byggeskikke. Oplev de små lavloftede rum og kik ind bag forhænget i sengene. Tag skoene af i bondegården, og mærk de forskellige gulve. Skriv på tavlen i skolen. Kom helt tæt på bonden, landarbejderen, præsten, skolelæreren og smeden i de gamle huse.

Vi sætter oplevelsen i centrum, og du får rig mulighed for at reflektere over den historiske udvikling, samfundet har gennemgået de sidste 2-300 år.

Gennem sæsonen afholdes forskellige aktiviteter for børn og voksne, der sætter fokus på livet på landet i ’gamle dage’ og giver indblik i landbobefolkningens hverdag.

Søgning

Note: Danish only