Denne aften skal vi til middag hos Falsterbonden anno 1850. Det bliver en sanselig erindringsrejse gennem en landsbys sociale lag, hvor vi undervejs byder på en bred smagspalet af spændende retter. Mens vi bevæger os rundt i landsbyen, spiser vi hos både falsterbonden, skolelæreren, landarbejderen og kapellanen og mølleren, alt imens museumsinspektørerne fortæller om, hvordan mad spillede en afgørende rolle for datidens befolkning.
Falsterbondens menu:
- Bondekonens svupsakker: fyldte æbleskiver med snaps
- Skolemesterens mellemmad: sprødt rugbrød med støv af flæskesvær og lardo samt rå grøntsager med dip
- Ane Huggemands varme frokost: cremet perlebyggrød med bagte porrer og løvstikke
Bondens middag: langtidsbagt svinenakke med ølsauce, pærer og bagt kartoffel - Møllerens kage: mikmuskage med tørrede frugter og koldt smør
- Kapellanens dessert: grød på sommerbær med pisket fløde og crumble