Bliv frivillig

Vil du være med?

På Museum Lolland-Falster arbejder vi med formidling inden for mange forskellige områder for at gøre et besøg hos os til en helhedsoplevelse. Hen over sæsonen samarbejder vi derfor med en bred vifte af frivillige og eksperter, der hver især har en ekspertise, som faglighed, års erfaring og passion har været med til at skabe. Noget, man ikke bare lige kan tilegne sig. Derfor er disse samarbejder uundværlige for museet. 

Der er mulighed for at blive frivillig på museets fire udstillingssteder, hvor formidling og publikumskontakt er i højsædet. Det frivillige arbejde kan imidlertid også foregå bag murene, hvor vi bl.a. arbejder med museets store samling af genstande, arkivalier og billeder.

Har du lyst til at være en del af Museum Lolland-Falsters frivilligkorps, kan du kontakte frivillig@museumlollandfalster.dk og høre nærmere.

Arrangements­frivillige

Hen over sæsonen afholder DE GAMLE HUSE en bred vifte af historisk relaterede aktiviteter, hvor eksperter og interesserede udstiller, formidler eller hjælper til med forskellige praktiske gøremål. Det er aktiviteter som.:

Damptræffet ’Fra Damp til Diesel’, hvor der er mulighed for at udstille sine damp- og dieselmaskiner eller hjælpe til i en af de mange boder, der er på området. Deltagere ved damptræffet skal have lyst til at være i dialog med arrangementets besøgende, være servicemindede og indgå i et fællesskab med de andre deltagere, der er passionerede omkring arrangementer og deres maskiner.

De gamle Håndværk sætter fokus på formidlingen af gamle håndværkstyper. Vi går denne dag i dialog med vores gæster, og giver dem mulighed for at prøve de gamle håndværk på egen krop, så de kan udføre renovering og istandsættelse efter de korrekte forskrifter hjemme hos sig selv. Deltagere ved museets håndværkerdag skal have en faglig kompetence indenfor håndværk og have lyst til at demonstrere deres kunnen og formidle deres viden til arrangementets besøgende.

Ferieaktiviteter for familier med børn er kreative dage, hvor vi bl.a. bygger fuglehuse, drager og små stråtækte bindingsværkshuse. Og er der mulighed for det, bliver der også tændt op i brændekomfuret, hvor vi laver pandekager, suppe eller æblekage. Deltagere ved museets ferieaktiviteter skal have hænderne skruet rigtigt på og have lyst til at hjælpe med både at slå søm i, snitte æbler til kage og gå i dialog med de besøgende.

Kvinder i dragter til arrangementet Damp og Diesel

Havelav

Rundt om på museets område er der små haver, hvor vi dyrker forskellige sorter af grøntsager, som har en relevans for museet og formidlingen på stedet. Haverne viser hen over sæsonen landbosamfundets ressourcer og adgang til råvarer, og i efterårsferien anvender vi mange af grøntsagerne til formidling.

På museet har vi også anlagt et lægeurtebed, der viser nogle af de mere eksotiske planter, der i landbosamfundet især blev brugt til behandling af forskellige sygdomme.

Medlemmer af museets havelav skal have lyst til at arbejde i haverne og passe planterne, men der er også mulighed for at lave formidling om dem, hvis man skulle have lyst til det. Man indgår i et samarbejde med museets personale om planterne og er velkommen til at komme med input og nye ideer, så vi får haverne forbedret. Ønsker du at lave formidling til museets gæster, er det en fordel, at du har kendskab til emnet eller har interesse i at sætte dig ind i det.

Håndværkerlav

Museets store bygningsmasse giver mulighed for at blive en del af et håndværkerlav, der er med til at passe på kulturarven. Her vil man i samarbejde med museets kompetente håndværkere indgå i et team, der maler, tækker, kalker, renoverer og formidler om deres arbejde.

Museet står naturligvis til rådighed med faglig viden, og ønsker man at være en del af dette lav, er det en fordel at have håndværksmæssige færdigheder. Man kan være en del af dette lav både i og udenfor museets åbningstid. Men ønsker man at formidle håndværket til museets gæster, er det vigtigt, at man har lyst til denne opgave, da erfaringer viser, at det er noget, mange gæster finder interessant.

Savning på gammel manér

Dragtlav

Museet har et eksisterende dragtlav, der formidler i Kapellanhuset. Her flytter de ind hen over sæsonen i deres smukke 1700-tals dragter, hvor de fortæller om livet i perioden, om huset og ikke mindst deres dragter.

Medlemmer af dragtlavet skal være åbne og imødekommende, da man har direkte kontakt til museets besøgende. Mange er nysgerrige omkring lavets dragter, og de snakker derfor med mange gæster i løbet af en dag. Har man lyst til at være med i museets dragtlav, er der også mulighed for at lave levende formidling i et af museets andre huse. Vi har ikke dragter liggende, men det er noget, vi indleder en dialog om, hvis du har lyst til at være en del af denne gruppe.

Søgning

Note: Danish only