Tidligere presse­meddelelser

10. juni 2022

STORM – en markering af Stormflodsjubilæet

Fra d. 25. juni kan man besøge oplevelsesrummet STORM på Maribos frilandsmuseum De Gamle Huse

Træd 150 år tilbage i tiden og oplev dagene omkring Stormfloden 1872 på nærmeste hold, fra stormens rasen til stilheden efter. Gå på besøg i huse, hvor de iskolde vande flød ind og netop har trukket sig tilbage. Lyt til mennesker, som oplevede stormfloden på egen krop. Se, hvordan den dramatiske katastrofe satte gang i et landsdækkende hjælpearbejde og blev begyndelsen på noget nyt.

Formidlingen af Stormfloden 1872 foregår i to af frilandsmuseets huse, hvor lys, lyd og autentiske beretninger vil sætte gang i hele følelsesregistret.

8. juni 2022

Nykøbings middelalder

Kom med Museum Lolland-Falster på byvandring i Nykøbing F. to gange i sommerferien d. 28. juni og 21. juli.

Kom med på en spændende byvandring i middelalderens tegn, når Signe Fog Mogensen middelalderarkæolog ved Museum Lolland-Falsters viser rundt i den gamle købstad.

Turen går fra kongens slot i nord til byens samlingspunkt på Torvet og slutter ved kirken og klostret i syd. Så sørg for godt fodtøj – der er meget vi skal se!

6. juni 2022

Museum klar med årsberetning om spiselig formidling og et gammelt komfur

Et nyt spiseligt formidlingskoncept og madkulturel dannelse, en ny fortælling om Pederstrup, et renoveret gammelt komfur og menneskets verden satte dagsordenen i 2021 på Museum Lolland-Falster.

I årsberetningen får du mere at vide om museets spiselige formidlingskoncept. Det går ud på at invitere til historiske middage hos stenalderpigen Lola, statsmanden C.D.F. Reventlow og andre kendte historiske personer fra Lolland-Falster. Det sker i regi af projekt EGN Lolland-Falster, som er støttet af Nordea-fonden. Her møder gæsterne retter, som Lola kunne servere i stenalderen, og en tidstypisk middag hos familien Reventlow på herregården Pederstrup.

2. juni 2022

Tur til vikingetiden

Kom med Museum Lolland-Falster på landskabstur til Fribrødre fundstedet d. 30. juni

Turen går over private marker til det enestående fundsted syd for Stubbekøbing, hvor der i 1980’erne blev udgravet skibsdele, der stammer fra et opsamlingssted for en større flåde, der var en vigtig brik i magtkampene i Østersøen i den tidlige middelalder. Det fredede fundsted ligger ved Fribrødre Ås udløb i den nu inddæmmede fjord syd for Stubbekøbing.

24. maj 2022

Tusmørketure i Halskov Vænge

Besøg fortidsmindeskoven Halskov Vænge med guide tre gange hen over sommeren

Museum Lolland-Falster indbyder til tre guidede aftenture i Halskov Vænge hen over sommeren. Her vil Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, fortælle om skovens mange oldtidsminder og ikke mindst de mange ritualer, der har være tilknyttet de store gravmonumenter.

Undervejs fortæller hun om de mystiske stengrave, om døden i stenalderen og ikke mindst de uhyggelige døderitualer, der var knyttet til gravene. Det bliver således en aften, hvor vold, mord og overtro bliver temaet.