særudstilling

Storm

Stormfloden 1872

Stormflod og sandsække. Høje vandstande og vildt vejr. Vi oplever med kortere og kortere mellemrum, at elementerne raser, og naturen viser tænder. Og diskussionen om, hvordan vi sikrer os mod især havet, er mere aktuel end nogensinde.

Det vilde vejr er dog ikke noget nyt fænomen. Lolland og Falster har igennem historien været ramt af flere stormfloder, som har sat deres præg på mennesker såvel som landskab.

Den 13. november 1872 blev øerne ramt af den værste naturkatastrofe på dansk jord i nyere tid, da en voldsom stormflod skyllede ind over især det sydlige Lolland og Falster. Det frådende hav skyllede ind over landsbyer, huse og marker og krævede op mod 100 menneskeliv. Da det trak sig tilbage, efterlod det sig et spor af ødelæggelse; ikke mindst i sindene hos de mennesker, der oplevede og overlevede den voldsomme stormflod.

I udstillingen STORM kan du blive klogere på en af de mest skelsættende begivenheder i øernes historie, når vi fortæller om stormfloden, der hærgede øerne i 1872. Oplev de gribende fortællinger om katastrofen fra de øjenvidner, som oplevede ødelæggelsen på nærmeste hold, og hør om, hvordan stormfloden blev begyndelsen på det enorme digebyggeri og landvindingsprojekt, som formede det Lolland og Falster, vi kender i dag.

Nærbillede af mandeansigt. Han kigger opad, og der løber dråber ned over ansigtet.

Søgning

Note: Danish only