Bliv frivillig

Vil du være med?

På Museum Lolland-Falster arbejder vi med formidling inden for mange forskellige områder for at gøre et besøg hos os til en helhedsoplevelse. Hen over sæsonen samarbejder vi derfor med en bred vifte af frivillige og eksperter, der hver især har en ekspertise, som faglighed, års erfaring og passion har været med til at skabe. Noget, man ikke bare lige kan tilegne sig. Derfor er disse samarbejder uundværlige for museet. 

Der er mulighed for at blive frivillig på museets fire udstillingssteder, hvor formidling og publikumskontakt er i højsædet. Det frivillige arbejde kan imidlertid også foregå bag murene, hvor vi bl.a. arbejder med museets store samling af genstande, arkivalier og billeder.

Har du lyst til at være en del af Museum Lolland-Falsters frivilligkorps kan du kontakte frivillig@museumlollandfalster.dk og høre nærmere.

Køkkengruppen

Det gigantiske brændekomfur i herregårdskøkkenet er blevet restaureret og taget i brug. Hver uge tænder formidlere i historisk dragt op og laver mad på komfuret. Har du lyst til at være med? Så bliv en del af køkkengruppen. Vi mødes løbende og laver mad, tænder op og lærer køkkenet at kende, ligesom vi taler om opskrifter og livet i køkkenet.

Medlemmer af køkkengruppen deltager som formidlere på dage, hvor museet er åbent, og står for aktiviteter i køkkenet og fortællinger til publikum. 

Du skal altså være frisk på at have et antal vagter i løbet af sommersæsonen fra maj til august og have lyst til at klæde dig i historisk dragt, deltage i arbejdet, der kan være mere eller mindre fysisk krævende, og til at sætte dig ind i historisk viden og tale med publikum.

Er du interesseret? Så kontakt museet på: frivillig@museumlollandfalster.dk

Fisk af dej

Sygruppen

På REVENTLOW-MUSEET træder publikum ind i historien og oplever livet i gamle dage med alle sanser. Museets omvisere og køkkenpersonale har historiske dragter på, og vi arbejder løbende på at gøre vores samling af dragter større, så vi også kan tilbyde museumsgæsterne at prøve en historisk dragt – ikke mindst børnene, der besøger museet.

Vi er derfor ved at starte en sygruppe, der kan være med til at sy dragter til formidlingen på REVENTLOW-MUSEET og DE GAMLE HUSE i Maribo, som er et frilandsmuseum.

Kan du sy, og har du lyst til at være med, så planlægger vi nogle dage, hvor vi fortæller om særlige mønstre og teknikker til syning af historiske dragter. Så finder vi ud af, om I har lyst til at mødes løbende og sy sammen eller hellere vil sy derhjemme og mødes en gang imellem.
Museet sørger naturligvis for alle materialer, men kan ikke stille maskiner og udstyr til rådighed.

Er du interesseret? Så kontakt museet på: frivillig@museumlollandfalster.dk

Blåt Fugl kopiporcelæn
Kalvekrøs
Kaffekop med undertallerken

Museumsvært på Reventlow-Museet

Værtinde på museet

Vil du være med til at give publikum den bedste oplevelse, når de kommer til REVENTLOW-MUSEET? Vore museumsværter svarer på spørgsmål om Reventlow, Pederstrup og Lolland, og sørger for, at gæsterne på museet og herregården føler sig velkomne.

Som vært hjælper du også personalet med praktiske opgaver som oprydning, lettere rengøring og opvask og hjælper med ved særarrangementer. Din deltagelse er uundværlig for at få vores lille museum til at fungere.

Hvis du har lyst til at være med, skal du være indstillet på at påtage dig et antal vagter i løbet af sommersæsonen, du skal være servicemindet, historieinteresseret og præsentabel. Du må også meget gerne have lyst til at klæde dig i historisk dragt.

Vi mødes i god tid inden sæsonstart og planlægger sæsonens arbejde og fordeler vagterne.

Er du interesseret? Så kontakt os her: frivillig@museumlollandfalster.dk

Søgning

Note: Danish only