Himmel­mesteren fra Sandby

Himmelmesterprisen 2023

En ekstraordinær, virkelig sjov og fantasifuld, naturvidenskabelig opfinderkonkurrence for alle skoleelever i 5.-9. klasse!

PRÆMIE for HELE KLASSEN: Sov med de vilde dyr i Knuthenborg Safaripark

Himmelmesteren var en opfinder, der byggede utrolige himmelmaskiner for næsten 100 år siden. Han drog rundt på markeder og viste sine himmelmaskiner for børn og lærte dem om stjernerne.

Himmelmesteren døde i Sakskøbing i 1943, og denne konkurrence er tilegnet ham, kreativiteten og alt det skøre og skæve.

Nu er det din og din klasses chance for at deltage i den nationale fantasi-konkurrence i ekstraordinære naturvidenskabelige opfindelser. For 5.-9. klasse.

REGLER
Byg en maskine! Måske kan den løse et vigtigt problem. Måske er den bare sjov eller underlig eller noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser. Det er det skøre og skæve, der giver os nye perspektiver på verden! Det eneste krav er, at I bygger en maskine, der kan noget.

3. januar får I en hilsen fra Himmelmesteren. Her vil han præsentere konkurrencens tema. Og så kan I begynde jeres opfindelse! Senest 1. maj 2023 kl. 12.00 skal I uploade en video (max 3 minutter), der demonstrerer jeres opfindelse.

Finalister kontaktes og inviteres med på damptræf 2023 på Frilandsmuseet 4. juni 2023. Tilmelding senest 1. dec. 2022 til Museum Lolland-Falster (rat@museumlollandfalster.dk)

Må den skøreste opfinder vinde!

Udstillingen

I udstillingen om Himmelmesteren præsenterer Museum Lolland-Falster blandt meget andet en fantastisk mekanisk himmelmaskine og en unik levnedsbeskrivelse forfattet af Himmelmesteren selv. Udstillingen fortæller om psykisk sygdom, fattigdom, udvandring og opfinderevner. Den fortæller om Himmelmesteren.

Historien om Himmelmesteren, som Hans August Larsen kaldte sig selv, er en historie om en mand fra små kår der i slutningen af 1800-tallet udvandrer og søger lykken i USA og Canada. Det er en historie om en opfinder med interesse for det himmelske og forbindelser til det åndelige og om en mand, der levede med psykisk sygdom. Men det er også en historie om en tid, hvor fattigdom og psykisk sygdom kunne betyde tabte rettigheder og begrænset frihed.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Nakskov Lokalhistoriske Arkiv og kan ses i REVENTLOW-MUSEETS PEDERSTRUPs åbningstid.

Himmelmesteren